Cuvântul care ar caracteriza cel mai bine relația dintre cele cinci surori este - prietenie. Una sau două, de obicei făceau în casă curat, altele două se duceau după frunze, pentru că mama creștea viermi de mătase. Dar dacă aveau de învățat, mama le scutea de lucru. Pe prim plan erau studiile, ocupația la instrumente. Cu toate acestea, nu erau leneșe. Cel mai interesant era când ele, cântând la instrumente, mai greșeau, iar mama, care n-avea studii muzicale, zicea: „Încă odată cântă, că n-ai cântat corect”.
Mama lor a avut un mare vis: de a se face dansatoare, balerină. Îi plăcea dansul dar tata i-a spus că, mai întâi de toate, trebuie să se căsătorească și după asta va merge la balet. N-a fost să fie, pentru că de îndată au apărut grijile, au construit casa, au apărut copiii și și-a luat gândul de la marea ei pasiune. Tatăl fetelor a fost ales să facă școala de teologie la Iași. S-a urcat într-o căruță să meargă la Iași la școală, dar, pe drum, a sărit din căruță și a venit înapoi acasă. Băieții erau aleși după voce, aspect și ținută. El avea o voce foarte sonoră, se auzea de la marginea muchiei. Ceea ce țin minte surorile Osoianu este că părinții lor s-au împăcat de minune. Au fost un cuplu de admirat, purtându-și unul altuia un respect deosebit. Formula de adresare unul către altul era: „mata”. Niciodată nu s-au adresat la persoana a doua. De altfel, și copiii interpretelor au moștenit această adresare față de mamele lor. Puterea exemplului este foarte mare, uneori valorează mai mult decât cuvintele. În anii copilăriei li se părea că părinții lor nu se ceartă niciodată, dar, cu siguranță, aveau și ei momentele lor de gâlceavă, doar că nu le făceau în văzul copiilor.
Părinții le-au asigurat un climat foarte cald dar și ele erau cuminți. Dacă venea cineva în vizită, fetele se jucau pe cuptor așa, încât nu le mai auzea nimeni. Făceau și șotii, dar, când veneau oaspeți, ele nu se implicau în treburile lor. Jucării nu aveau, dar făceau păpușe din bucăţi de stofă, pănușe. Le plăcea foarte mult cum le spunea mama poveștile! Vara cosea la mașină și ele o ascultau, dar, desigur, trebuia să facă și treburile prin gospodărie, asta era condiția.
Surorile Osoianu au crescut cu programele Televiziunii Române. Era ceva ce făcea parte din ființa lor. De la ele de acasă se auzeau nunțile de peste Prut. Când erau mici, le povestea tătuca cum își încărca șarabanul cu harbuji și se ducea la Iași să-i vândă. Familia Osoianu o poartă și cei de peste Prut, de la Iași. Spun că au avut noroc de părinți, pentru că ei nu le-au făcut zestre, dar au investit în instrumente și în studiile muzicale. Au fost situații când trebuiau să vândă un bou ca să cumpere un acordeon, care costa 800 de ruble. Elena cânta de mică cu acordeonul la nunți și cumătrii. Prima dată la televizor tot ea a apărut, mai întâi cu orchestra de la Fălești. Avea 14 ani.